Umut

Showcooking - hverdagsretter med bælgfrugter

Vi er rigtig glade for at kunne afsløre, at vi får besøg af Umut Sakarya i Spisekammeret på årets dyrskue. Umut er en passioneret kok med en dyb kærlighed til madlavning og bæredygtig gastronom.

Du er inviteret til en inspirerende og lærerig showcooking med Umut Sakarya, hvor han fokuserer på nemme og lækre retter, der kan lette din hverdagsmadlavning.

I løbet af hans showcooking vil du opdage, hvordan han forvandler de mest basale ingredienser til at skabe sunde, næringsrige og smagfulde måltider med minimal forberedelse, som du kan bruge til at tage presset af din travle hverdag. Umut vil guide dig gennem teknikker og tips til at få det bedste ud af råvarerne, så du kan tilberede måltider, der både er mættende og delikate. Du får selvfølgelig lov til at smage på herlighederne under showcookingen.

Kom med og tag det første skridt mod at mestre kunsten i at lave enkle og lækre retter.

Det er en workshop du ikke vil gå glip af!

Fredag, lørdag og søndag:

Kl. 17.00 – 17.45

Kan du ikke vente til Umut besøger Roskilde Dyrskue, eller vil lave nogle af hans lære opskrifter - så se mere på hans profil på Instagram.

Spisekammeret
Museth Portræt Tivoli (1)

Slagterhåndværk og de glemte udskæringer

Glæd jer til at gæste Spisekammeret når Michael Museth går i køkkenet og serverer smagsprøver fra nogle af de udskæringer på koen, som er gået lidt i den kulinariske glemmebog. Der vil blive skåret, stegt og snakket om smage i de forskellige udskæringer, og hvordan vi som i gamle dage får bedre udnyttelse af det hele dyr og bruger vores sunde fornuft i køkkenet.

Michael Museth er uddannet slagter, og har arbejdet som iværksætter og kok på elite og catering-niveau de sidste 20 år. De sidste syv år er blevet brugt på at etablere Folkets Madhus og finde tilbage til kernen i hans faglighed som slagter. Han er i øvrigt i de senere år blevet kendt som TV-kok i Go Morgen Danmark.
Folkets Madhus blev grundlagt på en drøm og en irritation: En drøm om at lære de kommende generationer at lave mad på ordentlige råvarer, og en irritation over, at det næsten er umuligt at finde madvarer til fornuftige priser, der ikke er sminkede med konserverings- og tilsætningsstoffer, ligesom referencepunkterne forsvinder – og dermed den danske madkultur.


Fredag, lørdag og søndag
kl. 14.00 – 14.45

 

Se programmet i Spisekammeret
Hjemmebagt dyrskuebrød fra Mejnerts

Roskilde Dyrskues Bageværksted - i samarbejde med Mejnerts Mølle

Findes der noget bedre end nybagt brød? - Nej vel! Derfor vil Roskilde Dyrskue og Mejnerts Mølle gerne invitere alle børn og barnlige sjæle til vores bageværksted i Spisekammeret.

Brødet bliver bagt af økologisk, stenkværnet mel fra Mejnerts Mølle med alt det bedste fra naturens side. Mejnerts Mølle varetager selv alle processerne fra Muld til Mund og kan derfor fortælle hele historien fra kernen kommer i jorden til I står med jeres eget nybagte brød. 

Vi sår, vi høster, vi maler - du bager
Udover bagerværkstedet har du mulighed for at købe mel, brødblandinger og nybagte brød med hjem.

Hvis du vil vide mere om programmet i Spisekammeret så læs her. 

Alle dage:

Bageværksted kl. 9.00-16.30



Program i Spisekammeret
Hotdog

Lav din egen hotdog

På Gårdspladsen, som ligger midt på Dyrskuepladsen vil der stå studerende klar fra slagteriskolen, bageruddannelsen samt landbrugsskolen til at tage i mod dig. De vil guide dig igennem at få lavet din egen hotdog - helt fra bunden. 

Du skal kværne dit eget mel hos landmanden, bage brødet hos bageren lave pølsen hos slagteren og lave din egen dyppelse. Velbekomme!

Pandekager Med Honning

Pandekagebagning

Hos Snoremark stand 252 inviteres børn til pandekage bagning i Spisekammeret. I får udleveret pandekagemiks og kan hygge med at bage jeres egen pandekager.

Alle dage:
Pandekagebagning kl. 10.00-17.00 

Program for Spisekammeret
DSC2554 Foto Jakobvind Websize

Test dit Mad Mod

Kender du de 5 grundsmage? I "Det Aktive Køkken" køkken inviteres hele familien til at få testet og afprøvet jeres sanser og mad mod når årets tema i køkkenet er ”Sensorik" - læren om smage. Her kan du være med til at lave mad ud fra de 5 smage med inspiration og god vejledning af de kulinariske rådgivere som er elever fra Hotel- og restaurationsskolen. 

fredag, lørdag og søndag

 9.00-17.00