Spisekammeret

Velkommen i Spisekammeret

Spisekammeret er Roskilde Dyrskues store indendørs fødevareudstilling.

Her finder du madboder, stande med salg af lokale fødevarer samt det Aktive Køkken, hvor du sammen med en elever fra Hotel- og restaurationsskolen inviteres til "Det aktive køkken" for at blive udfordret på smage med årets tema "Sensorik" - læren om smage.
I år vil den folkekære kok Claus Holm komme og lave en workshop, hvor han skal gøgle med grøntsager og gøre dig meget klogere på sæsonens grønt.

Som noget nyt, vil der være oplæg på vores lille scene i Spisekammeret, hvor du kan høre om forskellige temaer indenfor fødevarer.

Se årets udstillere i Spisekammeret

Program i Spisekammeret

Workshops

Kok - Claus Holm
Den folkekære kok Claus Holm kommer og jonglerer med grøntsager og sætter fokus på smag kvalitet og smagsoplevelser. En workshop du ikke vil gå glip af!

Fredag og lørdag:

Kl. 14.00 – 14.45
Kl. 17.00 – 17.45

 

Sensoriker - Agnes Qvortrup, LANDBRUG & FØDEVARER
Kom og bliv klogere på de 5 grundsmage når en vaske ægte sensoriker går i køkkenet. Agnes Qvortrup er Cand.scient. i Fødevareinnovation med speciale i sensorik. Derudover har hun været smagsdommer i KU’s sensoriske panel siden 2009. Hun vil fortælle om hvordan vores sanser påvirker opfattelsen af de fødevarer vi spiser. Herigennem vil du få større forståelse af forskellen på ord som smag, lugt, aroma og flavour, samtidig med at du bliver mere bevidst om, hvorfor du har netop dine fødevarepræferencer. Efter oplægget vil hun dele smagsprøver ud som understreger den fremlagte teori.

Søndag

kl. 11.00 – 12.00

kl. 16.00 – 17.00

Foredrag på scenen

Alle dage:

kl. 10.00-10.20 - Sådan spiser du grønt, godt og varieret

/ ernæringsekspert og forfatter Kirsten Mikkelsen Ravnbøl

kl. 11.00-11.20 - Fra Muld til Mund og Surdej - hvordan og hvorfor / MEJNERTS MØLLE v/Peter Mejnertsen

kl. 12.00-12.20 - Lav din egen mini vinmark / Foreningen Danske Vine, ved scenen

kl. 13.00-13.20 - Sådan spiser du grønt, godt og varieret

/ ernæringsekspert og forfatter Kirsten Mikkelsen Ravnbøl

kl. 15.00-15.20 - Fra Muld til Mund og Surdej - hvordan og hvorfor / MEJNERTS MØLLE v/Peter Mejnertsen

kl. 16.00-16.20 - Lav din egen mini vinmark / Foreningen Danske Vine, ved scenen

Værksteder

Alle dage:

Bageværksted kl. 9.00-16.30

Findes der noget bedre end nybagt brød? - Nej vel! Derfor vil Roskilde Dyrskue og Mejnerts Mølle gerne invitere alle børn og barnlige sjæle til vores bageværksted i Spisekammeret.

Pandekagebagning kl. 10.00-17.00

Hos Snoremark stand 251 inviteres børn til pandekage bagning. I får udleveret pandekagemiks og kan hygge med at bage jeres egen pandekager.

Test dit Mad Mod i "Det aktive køkken" kl. 9.00-17.00

Kender du de 5 grundsmage? I "Det Aktive Køkken" køkken inviteres hele familien til at få testet og afprøvet jeres sanser og mad mod når årets tema i køkkenet er ”Sensorik" - læren om smage. Her kan du være med til at lave mad ud fra de 5 smage med inspiration og god vejledning af de kulinariske rådgivere som er elever fra Hotel- og restaurationsskolen.